Eerste bericht vanuit NZ
Door: Niels
Blijf op de hoogte en volg Niels & Monique
07 Januari 2010 | Nieuw Zeeland, Wellington
We zitten nu op een camping bij Doubtless Bay aan de noordkust, in het plaatsje (let op) Whatuwhiwhi.
Twee dagen geleden zijn we na een killing 24 uur vliegen pangaar aangekomen in Auckland. Daar hebben we ons campertje opgehaald en we waren aangenaam verrast, een superfijn ding van nog geen twee jaar oud. Vanuit Auckland zijn we naar het westen gereden via de zuidelijke kust. Onderweg was het landschap erg mooi, allemaal groene, rollende heuvels.
Na de eerste nacht zijn we gisteren naar Waipoua forest geweest naar de reuzenbomen (Kauri's). De grootste had een omtrek van 16,41 meter! Daarna zijn we doorgereden naar 90mile beach (wat als weg gebruikt wordt en je 100 mag rijden) en hebben we overnacht in Pukenui.
Vanochtend zijn we daar weer vertrokken richting Cape Reinga, het meest NoordWestelijk puntje van NZ. Een erg mooie plek met mooie uitzichten.
Op de terugweg zijn we langs de Te Paki Sand dunes gereden. Dit zijn megagrote zandduinen waar je vanaf kunt boarden. Wij zijn er alleen op geklommen (waardoor je zowat je voeten verbrand) en hebben er rondgelopen. Je waant je daar echt in een woestijn, heel apart. Na de duinen zijn we op ons gemak richting de Doubtless Bay gereden waar we nu zijn.
Morgen gaan we hier wat rondcrossen en de volgende stop zal the Bay of Islands zijn waarna we via de noordkust naar het oosten rijden.
Dit is alweer veel meer dan ik had willen typen, dus genoeg voor nu. Wij gaan zo lekker slapen.
Groeten!
Ps: de foto's zijn met de telefoon gemaakt zodat, dat is het makkelijkst uploaden, maar gaat wel ten koste van de kwaliteit. Maar ja, je kunt niet alles hebben hè!
07 Januari 2010 - 09:52
Niels En Moni:
hallo jongens ik heb al in de gaten dat jullie het goed naar jullie zin hebben fijn zo ik vind het heerlijk iets van jullie te vernemen het ziet er op de foto,s goed uit geniet er maar van ik ben bij jullie in gedachten en hoop weer gauw iets te vernemen van jullie groetjes pa -
07 Januari 2010 - 12:24
Sandra En Tony:
Heee via via kom ik bijjullie uit. Grappig maar nei ttoevallig natuurlijk...
Helaas zitten wij al weer in Nerderland Ik(sandra) kreeg toch wel behoorlklast vanhoogte ziekte waarschijnlijk zelfs met longoedeeem. Afdalen mocht niet helpen helaas en op 3 januari zijn we door Eurocross teruggevlogen naar Nederland.(buisenissclass)
Ik ben hier nog erg benauwd, ziek en beroerd.En slik prednison.
Helaas hebben we Ecuador en Bonaire overmoeten slaan dus.helaas 4 weken vakntie door ons neus geboord. Het waren wel 3 weken Peru maar waarvan maar 10dgn in goede gezondheid. Heel eg jammer natuurlijk.
Gelukkig gaat ht met Tanja heel goed, zij gaat morgen de 4 daagse Inka trail lopen. Hopen dat ze veilig terug komt maandag....
Jullie ook een veilige en gezonde en vooral mooie reis toegewenst.
07 Januari 2010 - 18:18
Paul En Gwen:
Hey wereldreizigers!
Leuk jullie zo te volgen. Zijn alweer benieuwd naar het volgende verslag.. Het ziet er in ieder geval nu al erg gaaf uit. Het gaat volgens ons dan ook helemaal goed komen met jullie!! Geniet er maar lekker van, want het zal wel voorbij vliegen!!
Groetjes Paul en Gwen
P.S. Nu heb ik (Gwen) mooi 3 maanden de tijd om m'n kookkunsten onder de knie te krijgen, zodat jullie na jullie tripje een keertje kunnen komen eten;) -
07 Januari 2010 - 19:53
Mama:
haaaaa fijn wat van jullie te horen....wat zullen jullie het zat zijn geweest na die vliegreis .......hebben jullie nog wat kunnen slapen? Afijn .de rest is zo te lezen genieten ..en een hele hoop te zien heerlijk hoor om op deze manier een beetje met jullie mee te kunnen gaan ......ik kijk al weer uit naar het volgende bericht geniet lieverds en doe voorzichtig ...heel veel liefs en knuffels voor jullie van mij xxx -
07 Januari 2010 - 20:43
B Tielman :
Hay lieverds ,ik wil mijn post na kijken en daar zie ik een bericht van jullie, wat fijn is het toch om zo met jullie mee te reizen ,eerst met tanja richting Ecodor,daar na San en Toon,was ook die richting, ik geloof Lima de eerste plaats was.maar die moesten jammer genoeg ,de reis onder breken ,wegens Sandra, die kreeg hoogte ziekte,en dat werd zo erg dat ze naar huis retoer moesten, dat is dan wel verdrietig,maar het zei zo,en dan is er niets anders dan terug naar Nl.IK HOOP DAT HET JULLIE ALLEMAAL GOED MAG GAAN ,WAT een mooie foto,s jongens, geweldig he zn reis toch geniet er van,want de tijd is zo gauw om als je het naar de zin hebt maar ik blijf uit kijken naar jullie volgende reisverslag. liefs en een heele dikke knuff van jullie Omaatje .. , -
08 Januari 2010 - 08:53
Noreen:
Hi Niels en Monique. Eindelijk zijn jullie er! De foto's zien er al super uit! Geniet ervan! Groeten uit een KOUD Eindhoven! -
08 Januari 2010 - 10:58
Theo Van Gerwen:
Dag beste wereldreizigers,
Heb jullie reisverslagen gelezen en foto's bekeken. Wat een wereld van verschil met hier!!
Geniet ervan samen, ben best een beetje jaloers, maar ja, ik wil echt geen 24 uur vliegen, jullie gaven ook aan apegaar te zijn, ik geloof het!!!
Groet, Theo
08 Januari 2010 - 17:51
Monique & Niels:
Bedankt voor jullie leuke reacties! Het is voor ons erg leuk om op deze manier toch een beetje in contact te blijven met iedereen thuis.
Tot het volgende bericht!
Groeten,
Monique & Niels -
09 Januari 2010 - 12:12
Wim G:
Hoi Niels & Monique,
Ziet er gaaf uit daar.
Zou Scotty mij en Sybille daar ook naar toe kunnen beamen ?
Veel plezier nog.
Wim -
10 Januari 2010 - 06:24
Hella:
Monique en Niels!
Nog een hele goede reis! Het weer is in ieder geval beter dan in NL. Wij zijn sinds vrijdag weer terug in Brunei. We vertrokken in de sneeuw en hebben nu weer ruim 30 graden... :-) -
10 Januari 2010 - 12:54
Robert & Anka:
Neem maar mooie foto's die kenne mooi bij ons in het foto lijstje en rij voorzichtig