Groeten uit Hanmer Springs! - Reisverslag uit Hanmer Springs, Nieuw Zeeland van Niels & Monique - WaarBenJij.nu Groeten uit Hanmer Springs! - Reisverslag uit Hanmer Springs, Nieuw Zeeland van Niels & Monique - WaarBenJij.nu

Groeten uit Hanmer Springs!

Door: Niels

Blijf op de hoogte en volg Niels & Monique

29 Januari 2010 | Nieuw Zeeland, Hanmer Springs

Het laatste bericht hebben we geplaatst vanuit Richmond.
In de ochtend zijn we in Nelson gaan ontbijten. Na even door het centrum te hebben gelopen zijn we naar Takaka gereden. Dit is een dorpje waar veel alternatieve mensen komen en wonen en daardoor is het heel kleur- en sfeervol, leuk dorpje.

Vanuit Takaka zijn we naar de Golden Bay gegaan in het noord-westen. In het puntje van dit gebied ligt Wharariki beach, een heel mooi strand met rotsformaties aan de zijkanten en in het water. Na wat rondgekeken te hebben zagen we nog jonge zeeleeuwen, ik denk pas een paar maanden oud. Deze waren echt superlief om te zien en na een paar minuten ons bekeken te hebben kwamen twee ervan ongeveer 2-3 meter voor onze neus in het water spelen. Echt fantastisch om te zien.

Op de terugweg zijn we Abel Tasman National Park in gegaan om naar een van de grootste 'sinkholes' te kijken. Dat is een gat wat bijna loodrecht naar beneden de grond in loopt. Deze is ongeveer 70 meter breed en schijnt bijna 200 meter diep te zijn. Helaas was het heel moeilijk om een goed uitzichtspunt te vinden om goed de diepte in te kunnen kijken, maar met wat geklauter hebben we er toch wat van kunnen zien.
Omdat het al laat werd en we nog moesten eten zijn we weer terug gelopen naar de camper. Rond 20u waren we er en hebben we besloten om in het National Park te kamperen. Dat mag op bepaalde plaatsen tegen een kleine vergoeding (ongeveer €3,- pp) die je in een donatiebox achterlaat. De plek was mooi, met het bos aan de ene kant en aan de andere kant een heuvel met schapen hebben we daar lekker gegeten en geslapen. Het enige geluid was dat van ons en de vogels en af en toe het geblaat een schaap tussendoor. We stonden trouwens niet helemaal alleen, er waren nog drie stellen die hier verbleven.

In de ochtend zijn we naar een plaatsje gegaan wat vaak als startpunt voor de route door Abel Tasman National Park gebruikt wordt. Over de hele route doe je 4 tot 6 dagen, omdat we niet zoveel tijd hebben gepland hier hebben we dat maar niet gedaan, maar anders...
Wij hebben dus gewoon een stukje van de track gelopen en zijn in totaal zo'n 2,5 uur aan het lopen geweest. De zon brandde hard maar het is een heel mooi gebied.
Na terugkomst hebben we een camping gezocht bij Kaiteriteri wat een mooi strandje heeft waar veel mensen op af komen.

De volgende dag zijn we naar Motueka gegaan om vanuit daar de Motueka Valley Highway te rijden. Dit is een omweg via het binnenland naar Blenheim, wat onze volgende stop was. Maar wat een mooie omweg, echt door een vallei met bergen aan beide kanten. Onderweg zijn we gestopt bij Lake Rotoiti, waar ik (Niels) nog even een duik genomen heb voor we doorgereden zijn richting Blenheim.

Na bij Blenheim overnacht te hebben zijn we via de bergen naar Hanmer gereden. Een rit van zo'n 210 km, maar we hebben er ongeveer 6,5 uur over gedaan. Het was namelijk grotendeels over een onverharde weg tussen de bergen door. We hadden de lengte iets onderschat en verwacht dat in het plaatsje in het midden wel een tankstation zou zijn... niet dus. Dat plaatsje was namelijk niet meer dan een campsite en een boerderij (de grootste veeboerderij van NZ bleek later). We waren dus al in het midden en hadden net niet voldoende benzine meer om terug of door te rijden. Na wat twijfelen zijn we naar de boerderij gereden en gevraagd of ze ons daar konden helpen. Gelukkig hadden zij een benzinepomp en waren ze erg behulpzaam. Na 20 liter in de tank te hebben gegooid vroeg ik wat ze van ons kregen, 'is goed zo' zeiden ze. We waren echt verrast en stonden er op om hun te betalen maar daar wilden ze niks van weten. Stomverbaasd hebben we ze hartelijk bedankt en zijn we verder gereden. Waar tref je nog zo'n gulle en behulpzame mensen zeg?

Na een lange maar leuke rit zijn we intussen aangekomen in Hanmer. De camper hebben we maar even een wasbeurt gegeven want die zat onder het stof van de onverharde wegen. Hanmer staat bekend om zijn springs en hot pools, vanavond gaan we dus ook even lekker weken in de thermale baden hier.

Morgen naar Kaikoura, hier hebben we een whale-watching trip geboekt en we hopen dan ook walvissen te gaan zien morgen.

Zoals jullie kunnen lezen vermaken we ons nog steeds prima en hebben we nog geen heimwee. We hopen dat thuis ook alles goed gaat met iedereen. Tot over een paar dagen weer.

Groeten!

• 29 Januari 2010 - 09:46

Mama :

hahaha wat een verslag weer ......moet zeggen het is iedere keer weer mooi om te lezen en kijk er ook steeds weer naar uit .....denk dat jullie we even lullig gekeken hebben dat je er achter kwam dat de benzine niet toereikend was ,,,,,maar inderdaad wat een behulpzame mensen ....hihi mioet je hier eens hebben ze trekken het vel over je oren of plat gezegd ....kan je doodvallen .Maar ik ben blij dat alles zo lekker positief klinkt .....en dat jullie nog geen heimwee hebben kan ik me heel goed voorstellen ......geniet er nog maar lekker van want de helft zit er al weer bijna op .Bedankt weer voor het verslag en een dikke knuffel van hier .....trouwens het is hier nog steeds an het winteren hoor baal er van als een stekker
    liefs en een kus
    Mama

• 30 Januari 2010 - 11:23

Oma T :

Hay Hay .Zo ik had net een berichtje ge plaats dat het weer tijd werd voor nieuws, en ik ga naar post vak in, en wat zie ik,post [niels].maar wat een paar mooie foto,s weer die zons ondergang, en die foto met die palm bomen dat zwart met die zon,waar ook bij staat is als kaart verzonden ,een paar regen dagen is ook wel eens goed,dan kunnen jullie ook even goed relaxen,iedere dag achter het stuur valt ook wel eens tegen ,rijden jullie om de beurt ? weer bedankt voor de fijne les,en een dikke knuff van jullie Oma T toedeloe .

• 30 Januari 2010 - 11:53

Sandra:

Hai hai

Gaat goed met jullie lees en ik zie ik. Geniet er nog maar even van en niet zoals wij ziek worden zodat je 4weken eerder terug moet. Ik baal nu als een stekker nl. de eerste weken was ik daar te ziek voor, maar nu het beter gaat met ons mis ik het laatste stuk van onze vakantie. Gelukkig sneeuwt het hier en daar houden wij wel van:-)

goede reis verder

• 30 Januari 2010 - 12:09

Tony Voerman:

Hoi Niels & Monique,was bij Oma T en heb jullie reisverslag door gezet naar mijn adres,was dat goed!!??.
    Leuk wat jullie allemaal hebben meegemaakt en zo zie je er zijn ook nog mensen die benzine GEVEN.
    Dat zijn de echte Nieuw Zeelanders,nou van mij als Nieuw Zeelander krijg je ruimte om nog 100 foto's te plaatsen.Veel plezier samen en geniet ervan.
    Groetjes Tony

• 01 Februari 2010 - 08:43

Irene:

Hey Mo'tje en Niels!

Ziet er geweldig uit allemaal!!! Ik zou zo met jullie willen ruilen ;-)

Geniet nog van alles!!!

Gr en een dikke kus, Ireen