Weer een berichtje uit NZ - Reisverslag uit Mount Cook, Nieuw Zeeland van Niels & Monique - WaarBenJij.nu Weer een berichtje uit NZ - Reisverslag uit Mount Cook, Nieuw Zeeland van Niels & Monique - WaarBenJij.nu

Weer een berichtje uit NZ

Door: Niels

Blijf op de hoogte en volg Niels & Monique

12 Februari 2010 | Nieuw Zeeland, Mount Cook

Na een mooie route vol bezienswaardigheden zoals watervallen, besneeuwde bergtoppen, valleien enz. zijn we in Milford Sound even gaan kijken vanuit waar de boot vertrok en hebben we daarna de gereserveerde camping opgezocht. Maar goed dat we gereserveerd hadden, want de camping is de enige in Milford Sound en was dus volgeboekt.

Sochtends vertrok het tour-bootje om 8.50 voor een twee uur durende tocht door de Milford Sound. Het was best fris in de sound (fjord, het verschil is dat een sound onder water v-vormig is en een fjord rond), maar het was een leuke en informatieve trip. Na terugkomst zijn we via de scenic-route naar Invercargill aan de zuidkust gegaan.
In Invercargill hebben we de camper laten keuren want dat moet hier tweemaal per jaar en het keuringsbewijs verliep bijna. Met een vers gekeurde camper hebben we vervolgens een camping opgezocht en in de stad pizza gehaald en die lekker in het stadspark opgegeten.

De volgende ochtend hebben we de Southern Scenic route naar Dunedin genomen. Onderweg zijn we gestopt bij Porpoise Bay waar ik (Niels) gesurfd heb, althans een poging tot. Het is echt moeilijk om fatsoenlijk op te staan en stabiel te blijven op zo'n plank. Maaar, het is twee keer gelukt, voor een eerste keer best redelijk toch?
Het leuke was dat in deze baai ook Hector Dolphins zaten en je dus echt tussen de dolfijnen surft. Als je op je surfboard ligt dan zie je ze zo nu en dan langs je omhoog komen, heel apart.
De baai ernaast, Curio Bay, is een rotskust met een fossiel bos. Je ziet daar versteende boomstammen liggen, sommige echt heel erg duidelijk.

Tegen de avond zijn we bij Nugget Ppint geweest om daar van het uitzicht te genieten en de yellow-eyed penguins te zien. Voor de Penguins moesten we tot ongeveer 19u wachten, want dan komen ze uit het water. Dus hebben we in het campertje een  soeppie opgewarmd en even gegeten. Om 19u zijn we weer naar de baai gelopen en toen hebben we de pinguïns gezien. Het was het wachten helemaal waard.

S'avonds rond 21u waren we in Dunedin en hebben we net buiten het centrum een camping gevonden. Na een regenachtige nacht zijn we de stad in gegaan om te ontbijten en hebben we smiddags een tour door de Cadburys fabriek gedaan. Voor degenen die het niet kennen: dit is een Engels chocolademerk, die heel veel verschillende soorten chocoladerepen enz. maakt.
Na hier genoeg chocolade samples gekregen te hebben voor de rest van de week zijn we nog even de stad in geweest en zijn we landinwaarts getrokken richting Alexandra.

Hier zijn we de volgende dag naar het Poolburn Reservoir gegaan in de Ida Valley. Het landschap bestaat uit dorre grasheuvels met overal grote rotsen, net alsof ze daar jaren geleden neer gegooid zijn. Het reservoir is in het midden van de Valley en is in feite een meertje met een stuwdam.
Op de terugweg hebben we net buiten de valley oude mijnwerkershutjes bekeken uit de goudtijd. Deze hutjes staan er al sinds 1860 en als je wilt kun je hierin overnachten.

Dezelfde dag nog zijn we doorgereden naar Twizel, een dorpje wat rond 1960 gebouwd is voor de arbeiders die de dam hier gemaakt hebben. Nu is het vrij bekend door de Lord of the Rings films, de grote veldslag aan het einde (Pellenor Fields) in de 3e film is namelijk grotendeels in de grasvlaktes hier opgenomen.
De volgende dag zijn wij hier dan ook een kijkje wezen nemen en het was zeker herkenbaar.
Daarna zijn we naar de hoogste berg van NZ gereden, Mount Cook. Hier hebben we een track gelopen naar Kea Point met een mooi uitzicht over de gletsjers hier en de top van Mt. Cook.
Bij terugkomst was het al etenstijd dus hebben we een plekje gezocht op de DOC-campsite mt uitzicht op de gletsjers.
We gaan nu verse zalm klaarmaken die we vanmorgen bij de zalm-kwekerij gehaald hebben en die lekker op eten en dan van de avond en het uitzicht genieten.

De komende dagen zullen onze voorlopig laatste dagen met ons campertje in NZ zijn. Dus we gaan er nog even goed van genieten en zijn over een aantal dagen wel weer terug met een verslagje en waarschijnlijk dan ook weer wat foto's.

Groeten!

• 15 Februari 2010 - 22:08

Oma T:

Hallo lievrds .Zo even een groet uit Maasbracht ,ik heb het een beetje druk gehad en ben ik wat laat met de post,die moet ook van zoooo ver komen, moet je maar niet zo ver weg aan ook hahahah,maar jullie zijn wel in een pracht omgeveng he?het is een mooi land aande foto,s te zien ,je kreeg mij daar de zee niet in hoor!wat leeft daar ook wat in die zeeen, brrr .mooi om naar te kijken, maar op een afstand dan.ik denk dat er eerdaags wel weer wat foto,s komen niet?,verder allebei nog goed fit ,nergens last van,klimaat of buik? pas goed op jullie zelf, neem ook je rustop tijd . ik ga nu naar mn bedje, dus voor jullie welterusten ,ik zal wel dromen ,van die mooie reis hoor,als ik wakker wordt,is het weer maasbracht.liefs dikke knuff OMA T

• 15 Februari 2010 - 22:10

Mama:

He lieverds .......lekker genieten nog de tijd gaat snel ......we zitten alweer over de helft van Februari het weer is hier op zijn zacht gezegd kloten ....alweer sneeuw .alles was weer lekker sneeuwvrij en nu weer een pak gevallen .........minder goed voor de carnavalisten de optocht in Maastricht is afgeblazen dus ....dat zegt al genoeg.verder alles hier zijn gangetje .....het enige waar ik naar verlang is voorjaar hahaha zo geniet lekker verder en ik kijk steeds weer uit naar jullie reisverslag ......voor nu liefs en knuffies van mij voor jullie twee
    Mama xxx